Wat wij doen

Voorbereiden
Voor een wedstrijd wordt door het aangewezen comité binnen de HRC een uitgebreide voorbereidingsronde gedaan. Hieruit rolt een draaiboek en een materialen lijst. Het HRC bestuur beoordeeld de begroting en de agenda alvorens de organisatie effectief in te zetten.dsc_0010

Inschrijven
De aangewezen vrijwilligers voor inschrijving en uitslagen (regatta office) tuigen van te voren de inschrijfmodule en de betalingen op. Hieruit rolt aan het einde van de inschrijfperiode een definitieve inschrijflijst met naam, toenaam en rating.

 

Wedstrijdorganisatie
Op basis van hier bovenstaande begint daags voor de wedstrijd de groep vrijwilligers met het opbouwen van de wedstrijd. Soms hoort hier ook het opbouwen van het wal programma, catering en de entertainment bij. Conform draaiboek worden de activiteiten uitgevoerd die leiden tot een genoeglijk samen zijn van wedstrijdzeilers met een competitieve inslag en een correcte uitslag.

Uitslagen
Uitslagen zijn voor het welsagen van het evenement van doorslaggevend belang. Westrijdleider van de HRC begeleid in veel gevallen dit proces persoonlijk om te komen tot correcte en onomstreden uitslagen die weer leiden tot een mooie en vlotte prijsuitreiking.

dsc_0001

Het komt wel eens voor dat deelnemers het op de wedstrijdbaan niet met elkaar eens zijn. Daarvoor levert de HRC een (inter)nationale jury die op deskundige wijze de kemphanen weer vrienden maakt.


Walprogramma

Zeilwedstrijden zijn een mooie combinatie van sportiviteit en feestelijkheid. In samenwerking met onze partners zetten wij met regelmaat niet alleen mooie wedstrijden neer maar verzorgen wij een volledig wal programma met catering, muziek en audiovisuele verslaggeving. Desgewenst kunnen wij ook onze contacten met de pers aanwenden om de gebeurtenissen wereld kundig te maken.

img_4897 img_1770